تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۲۱
 
مفسر برجسته تفسیر قرآن کریم:

جامعه را نمی‌توان با وهم اداره کرد/ شانس و نحسی سیزده بدترین خرافه است

Share/Save/Bookmark
 
حضرت آیت‎الله جوادی آملی با بیان اینکه نمی توان جامعه را با وهم و خیال اداره کرد، گفت: شانس و نحسی سیزده، بدترین خرافه است.
پایگاه تحلیلی خبری هم اندیشی: حضرت آیت‎الله جوادی آملی،  در درس تفسیر خود در مسجد اعظم گفت: خداوند فرمود ما شفاعت را قبول داریم اما این شفاعت برای بت‎ها نیست، این شفاعت برای کسی است که خداوند اذن بدهد و از مذهب او راضی باشد.
وی افزود: این دین علوی، نبوی اهل بیتی این دین خداپسند است، این دین را خداوند وعده داد که شفاعت می‎کند اما این‎طور نیست که دست خداوند بسته باشد و هر کس را خواست شفاعت نکند، در خیلی از روستاهای دوردست چین این‎ها از اسلام فقط همین «لا اله الا الله» را می‎دانند.
مفسر برجسته تفسیر حوزه علمیه قم، اظهار داشت: بیش از یک قرن است که سخن از اسلام و قرآندر چین نیست، این‎ها دسترسی ندارند و ما نمی‎توانیم بگوییم این‎ها چون خبر نداشتند جهنمی هستند، اگر کسی بخواهد شفاعت شود، حتما باید خداوند اذن بدهد و اگر کسی می‎خواهد مشفوع له باشد باید خداوند از مذهب او راضی باشد.
وی با بیان این‎که مشرکان برای بت‎ها قربانی می‎کردند و تمام عبادتشان مال این بت بود، ما تمام عبادتمان برای خداست و دلیل اش این است که یا جهنم نرویم یا بهشت برویم، آن‎ها بت‎ها را عبادت می‎کردند تا به خدا نزدیک شوند، آن‎ها مشرک بودند، عبادتی که تماما مال خداوند است.
وی خاطرنشان کرد: جاهلیت این است که بدون علم حرکت می‎کند، چرا گفتند که «طلب العلم فریضه علی کل مسلم و مسلمه»، این تای «فریضه» تای مبالغه است، درس خواندن واجب نیست، بلکه منظور این است که درس خواندن واجب  است، انسان نفس می‎کشد باید عاقلانه باشد و توی محیط علم باید زندگی کند، انسان تا نفس می‎کشد باید درس بخواند و باید با گمان و وهم خیال و بنای عقلا و فهم عرف کسی ره به اسرار نمی‎برد و به اسرار پی نمی‎برد.
حضرت آیت‎الله جوادی آملی ابراز کرد: اگر کسی بخواهد بگوید من گمانم این است، با حسن ظن و سوء ظن جامعه بخواهد اداره شود، نظام جاهلی می‎شود، این‎که در مدار مظنه حرکت می‎کند و از علم فرار می‎کند و آن‎که با رویکرد و گرایش‎ها و گزارش‎های نفسانی حرکت می‎کند این دنیا می‎خواهد؟ او خیال می‎کند انسان با مردن می‎پوسد و مرگ آخر خط است و بعد از مرگ خبری نیست، او یک مختصر پول خرد در دستش است.
وی ادامه داد: گاهی انسان این اسرار کهکشان‎ها و سیاره‎ها و سیاه چاله‎ها را که می‎بیند برخی می‎گویند این‎ها از روی شانس به وجود آمده تعجب می‎کند، کسی که این قدر کشف کرده و این قدر دقایق علمی را دریافته چرا گرفته خرافه است، شانس و نحسی سیزده و مانند آن بدترین خرافه است، کسی که تمام حسش روی تجربه حسی است، می‎گویند چیزی که اثبات‎پذیر حسی نیست و ابطال‎پذیر حسی نیست ما قبول نداریم.
استاد درس خارج حوزه علمیه درباره جایگاه تجربه حسی خاطرنشان کرد: نمی‎دانند که کل آسمان و زمین یک وجب است در برابر ابدیتی که انسان در پیش دارد، همه این‎ها تبدیل می‎شود به یک آسمان و زمین ابدی که در آن خالد می‎شوند و به جایی می‎رسند که ثابت می‎شوند و نه ساکن، لذا خستگی در آن‎جا معنا ندارد، که مظهر کارهای ذات اقدس اله می‎شوند، همان‎طور که ذات اقدس اله از آفریدن عالم و اداره کردن عالم خسته نمی‎شود، بهشتی‎ها هم به جایی می‎رسند که از این خسته نمی‎شوند./914/ 203/ص
ف

 
کد مطلب: 369796
مرجع : رسا