تاریخ انتشار : پنجشنبه ۸ اسفند ۱۳۹۸ ساعت ۱۸:۵۳
 

روایت نیویورک تایمز از لجبازی ترامپ با کرونا

Share/Save/Bookmark
در حالی که مقام های آمریکایی هشدار می دهند مواردی از آلودگی به ویروس کرونا، زیادتر از آنچه که تصورمی شود، در آمریکا پراکنده شده و قانون گزاران نسبت به آمادگی برای مقابله با کرونا ابراز تردید کرده اند، دونالد ترامپ می گوید همه چیز تحت کنترل است!
پایگاه تحلیلی خبری هم اندیشی:به گزارش نیویورک تایمز، مقامات بهداشتی تاکید کرده اند شیوع ویروس کرونا در آمریکا، تقریبا قطعی است و این که بیمارستان ها، مراکز تجاری و مدارس باید برای مقابله با آن آماده باشند. 

دکتر "نانسی مسونیر" مدیر مرکز ملی ایمنی سازی و بیماری های تنفسی آمریکا در یک کنفرانس خبری اعلام کرده است در این که کرونا در آمریکا شیوع خواهد یافت چندان تردیدی وجود ندارد؛ مساله این است که این حادثه دقیقا چه زمانی رخ خواهد داد.

وی گفت شهرهای کوچک و بزرگ باید برای طرح "اقدامات جداسازی اجتماعی" نظیر تقسیم کلاس های درس به گروه های کوچک و یا تعطیل کردن مدارس، آماده باشند. نشست ها و کنفرانس ها باید لغو شده، مراکز تجاری آمریکا باید زمینه ای فراهم کنند تا کارکنان از منزل به فعالیت بپردازند. 

دکترمسونیر گفت «ما از عموم آمریکایی‌ها می خواهیم با ما همکاری کنند تا آماده باشیم، زیرا انتظار می‌رود این حادثه‌ای بد باشد.»

بلافاصله بعد از کنفرانس خبری این مقام آمریکایی، بازار سهام سقوط کرد. 

این در حالی است که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در حالی که در سفر هند به سر می برد، تهدید کرونا را چندان جدی نگرفت و گفت « اگر از ویروس کرونا بپرسید، باید بگویم که در کشور ما بسیار تحت کنترل است. تعداد افرادی که به این ویروس مبتلا شده‌اند بسیار کم هستند، افراد مبتلا به آن از تمام طبقات جامعه هستند، من چیزی درباره دیگران نشنیده ام، اوضاع مردم در حال بهبود است، اوضاع همه در حال بهتر شدن است.»

تا روز سه شنبه در آمریکا 57 مورد ابتلا به کرونا گزارش شده بود که 40 مورد آن مربوط به مسافران حاضر در کشتی پرنسس دیاموند هستند. این کشتی هم اکنون در ژآپن پهلو گرفته است. 

در همین  حال "الکس ام  آذار" دبیر سازمان خدمات بهداشتی و حقوق بشری آمریکا روز سه شنبه به کمیسیونی از سنای آمریکا گفت « ما نمی توانیم درهای آمریکا را به روی یک ویروس کاملا ببندیم. باید در این باره واقع بین باشیم.»

نمایندگان هر دو حزب دمکرات و جمهوری خواه، آقای  آذار و سایر اعضای دولت ترامپ را در جلسه استماع سنا زیر سوال بردند، زیرا ظاهرا متقاعد نشده اند که دولت ترامپ برای مقابله با شیوع کرونا آماده باشد.

در این جلسه قائم مقام وزارت امنیت داخلی آمریکا مریکا – چاد اِف ولف- به پرسشی مبنی بر اینکه انتظار می رود چند نفر به کرونا آلوده شوند، پاسخ نداد؛ که این مساله خشم "جان کندی" سناتور جمهوری خواه از لوییزیانا را برانگیخت.

مقامات دولتی مرتبط با شیوع کرونا به قانون گزاران گفته اند، مبلغ درخواست شده ابتدایی از جانب کاخ سفید – شامل 1.25 میلیارد دلار هزینه جدید و1.25 میلیارد دلار پول از سایر برنامه ها- برای مقابله با کرونا به احتمال قوی تنها نخستین گام مالی خواهد بود. 

در همین حال "پتی مورای" سناتور دمکرات از واشنگتن از وزیر بهداشت پرسید که آیا به نظر او آمریکا در حال حاضر به اندازه کافی ماسک در انبارها دارد؟ که پاسخ داد « البته که نه. در غیر این صورت درخواست ماسک بیشتر نمی کردیم. درصورت شیوع کرونا، کارکنان امور بهداشتی و امدادگران شاید به 300 میلیون ماسک نیاز داشته باشند.»

مقامات دولتی می گویند آمادگی برای شیوع احتمالی این ویروس آغاز شده اما تا رسیدن به مرحله نهایی، بسیار فاصله دارد.

مقامات بیمارستان های آمریکایی در سراسر این کشور پیش بینی می کنند، راه افتادن موجی از بیماران می تواند مراکز واحد مراقبت های شدید (آی سی یو) و اتاق های جداسازی را دچار مشکلات فراوان کند. بسیاری از مردم ذخیره سازی تجهیزات پزشکی از جمله ماسک ها و هواکش های ویژه را آغاز کرده اند.

"نانسی فوستر" قائم مقام اتحادیه بیمارستان های آمریکا می  گوید «نگرانی خاصی از کمبود وجود  دارد، کمبود سراسریِ تجهیزات شخصی حفاظتی.»

بسیاری از بیمارستان ها  نیز می گویند در حال برنامه ریزی هستند تا بیماران خود را خارج از این مراکز درمان کنند. دکتر "سوزان هوانگ" مدیر امور پزشکی مقابله با آلودگی در دانشگاه کالیفرنیا می گوید «ما برنامه هایی برای گسترش فعالیت خارج  ازبیمارستان داریم، برنامه هایی گسترده و گسترده – و اگر گسترده تر باشد، چادر نصب خواهیم کرد.»

در همین حال اپیدمی کرونا در چین ذخایر برخی داروها و تجهیزات پزشکی را که بیمارستان ها به آن متکی هستند، تهدید می کند.

به گزارش نیویورک تایمز، اداره مواد غذایی و دارو در آمریکا، در حال نظارت بر 20 قلم داروی مهمی است که در چین تولید می شود و یا ترکیبات آنها از چین وارد  می شود، داروهای عمومی نظیر آسپیرین، بروفن و پنی سیلین. درحالی که کارخانه های چینی  به تدریج فعالیت های خود  را از سرگرفته اند، مساله حمل و نقل همچنان یک چالش است زیرا رانندگان کامیون یا در قرنطینه هستند یا اجازه ندارند به برخی شهرهای خاص سفر کنند.

این در حالی است که مقامات سازمان بهداشت جهانی هشدار داده اند جهان برای افزایش آلودگی آمادگی ندارد، زیرا این مساله می‌تواند ذخایر دارویی بسیاری از کشورها را به پایان ببرد. آنها همچنین هشدار می دهند از آنجایی که دولت چین تلاش می کند مردم به سر کار بازگردند، احتمال بروز موارد جدید آلودگی وجود خواهد داشت.

م
کد مطلب: 410829
مرجع : جهان